Meringuekroon met citroencrème | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Meringuekroon met citroencrème

Voorbereiding 30 min.
Kook 240 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 240 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Splits de eieren en bewaar de eidooiers voor een ander gerecht. Klop de eiwitten op tot ze in pieken blijven staan. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe terwijl je blijft kloppen. Giet de azijn erbij en klop nog 5 min. Giet dit mengsel op de ovenplaat in de vorm van een kroon met een diameter van ongeveer 25 cm. Maak mooie piekjes met de bolle kant van een lepel. Verlaag de oventemperatuur naar 100°C en bak 4 u. Zet de oven uit en laat de meringue erin afkoelen.

  2. Maak de citroencrème. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Klop het ei los. Rasp de zeste van de citroen en pers het sap. Meng het ei met de citroenzeste en het -sap, de boter en de suiker. Verwarm dit mengsel langzaam au bain-marie, al roerend, tot het indikt. Giet deze crème in een kommetje en laat afkoelen.

  3. Snij de mango en de ananas in blokjes. Snij de kumquats doormidden. Klop de verse room op tot slagroom. Meng met de bloemsuiker en de mascarpone. Versier de kroon met de mascarponecrème en de vruchten. Werk af met de citroencrème en het kokospoeder.

    TIP Meng alle restjes fruit tot een originele fruitsalade of maak er exotische panna cotta’s mee.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 223 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 25 g
waarvan suikers 24 g
vezels 0,5 g
Eiwitten 2,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Eieren 1.25
  • Poedersuiker 62.50 g
  • Witte azijn 0.25 tl
  • Mango 0.13
  • Verse ananas 50 g
  • Physalis 2
  • Kumquats 2
  • Verse room 37.50 ml
  • Bloemsuiker 0.25 el
  • Mascarpone 50 g
  • Kokospoeder 0.50 el

Voor de citroencrème

  • Boter 15 g
  • Ei 0.25
  • Citroen 0.25
  • Poedersuiker 18.75 g
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Eieren 1.25
  • Poedersuiker 62.50 g
  • Witte azijn 0.25 tl
  • Mango 0.13
  • Verse ananas 50 g
  • Physalis 2
  • Kumquats 2
  • Verse room 37.50 ml
  • Bloemsuiker 0.25 el
  • Mascarpone 50 g
  • Kokospoeder 0.50 el

Voor de citroencrème

  • Boter 15 g
  • Ei 0.25
  • Citroen 0.25
  • Poedersuiker 18.75 g