Pasta met gepaneerde sardines | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pasta met gepaneerde sardines

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de sardines schoon en haal ze leeg, besprenkel ze daarna met een beetje olijfolie. Maak de vulling: meng 90 g van het paneermeel met de pecorino, de pijnboompitten, de uitgelekte rozijnen, het sinaasappelsap en het pepertje.
  2. Kruid de sardines met zout en peper en paneer ze in de rest van het paneermeel. Leg elke sardine op een vel aluminiumfolie en schep er telkens 1 el van de vulling op. Leg er een halve snee sinaasappel en een laurierblad op. Zet 5 min in de oven.
  3. Maak de pasta: kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een stoofpan, voeg de knoflook, citroenzeste, peterselie en peper toe en laat bakken tot de knoflook lichtjes begint te kleuren. Voeg de pasta toe, kruid naar smaak met zout en meng. Haal de sardines uit de oven en laat ze even rusten voor je ze opdient met de pasta. Werk af met plukjes peterselie.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Verse sardines 4
  • Olijfolie
  • Paneermeel 60 g
  • Pecorino, geraspt 15
  • Pijnboompitten, geroosterd 10
  • Rozijnen, enkele minuten geweekt in wijnazijn 10 g
  • Sinaasappel (sap) 0.25
  • Gedroogd pepertje, fijn gesnipperd 0.50
  • Plakken sinaasappel, gehalveerd tot halve maantjes 2
  • Laurierbladeren 4
  • Zeezout, peper 4 g

Voor de pasta:

  • Spaghetti 250 g
  • Olijfolie 1.5 el
  • Teentje knoflook, geplet 0.50
  • Citroen (zeste) 0.50
  • Peterselie, gehakt + enkele takjes extra 1.5 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Verse sardines 4
  • Olijfolie
  • Paneermeel 60 g
  • Pecorino, geraspt 15
  • Pijnboompitten, geroosterd 10
  • Rozijnen, enkele minuten geweekt in wijnazijn 10 g
  • Sinaasappel (sap) 0.25
  • Gedroogd pepertje, fijn gesnipperd 0.50
  • Plakken sinaasappel, gehalveerd tot halve maantjes 2
  • Laurierbladeren 4
  • Zeezout, peper 4 g

Voor de pasta:

  • Spaghetti 250 g
  • Olijfolie 1.5 el
  • Teentje knoflook, geplet 0.50
  • Citroen (zeste) 0.50
  • Peterselie, gehakt + enkele takjes extra 1.5 el
  • Zout, peper