Pompoencake in een bokaal | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pompoencake in een bokaal

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil en ontpit de pompoen. Snij het vruchtvlees in stukken en kook ze in water. Giet ze af en stamp ze tot puree. Meng in een kom de gekookte pompoen met de eieren, de olie en het water.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder, de baksoda, het vijfkruidenpoeder, de nootmuskaat en het zout onder het pompoenmengsel.
  3. Beboter de bokalen en schep er het deeg in. Bak ongeveer 45 min in de oven en eventueel iets langer als de cake nog niet gaar is. Meng alle ingrediënten voor de topping, bestrooi er de cakes mee en zet net voor het opdienen 5 min onder de ovengrill.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pompoen naar keuze 0.25
  • Eieren 2
  • Plantaardige olie 50
  • Warm water 50 ml
  • Tarwebloem 250 g
  • Suiker 225 g
  • Bakpoeder 0.50 el
  • Baksoda 0.50 el
  • Vijfkruidenpoeder 0.50 el
  • Noix de muscade 0.75 el
  • Zéout 0.75 el

Voor de topping:

  • Suiker 50 g
  • Bloem 100 g
  • Boter 35 g

Maar ook:

  • 4 à 6 glazen bokalen, inhoud 350 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pompoen naar keuze 0.25
  • Eieren 2
  • Plantaardige olie 50
  • Warm water 50 ml
  • Tarwebloem 250 g
  • Suiker 225 g
  • Bakpoeder 0.50 el
  • Baksoda 0.50 el
  • Vijfkruidenpoeder 0.50 el
  • Noix de muscade 0.75 el
  • Zéout 0.75 el

Voor de topping:

  • Suiker 50 g
  • Bloem 100 g
  • Boter 35 g

Maar ook:

  • 4 à 6 glazen bokalen, inhoud 350 ml