Sabayon met champagne en vanille-ijs | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Sabayon met champagne en vanille-ijs

Voorbereiding 20 min.
Staande tijd 480 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Staande tijd 480 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng de eidooiers met de suiker en de champagne in een kookpot. Verwarm op een zacht vuur onder voortdurend kloppen, tot je een dikke en gebonden sabayon krijgt. Maak daarbij achtvormige bewegingen.

  2. Snij de vijgen in kwarten.

  3. Verdeel de sabayon over glazen en werk af met vijgen en een bolletje vanille-ijs. Serveer onmiddellijk.

    TIP Voor een alcoholvrije versie: vervang de champagne door sinaasappelsap zonder pulp.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 196 kcal
Vetten 7,1 g
koolhydraten 24 g
waarvan suikers 24 g
vezels 0,5 g
Eiwitten 3,3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Eidooiers 2
  • Suiker 40 g
  • Champagne 75 ml
  • Vijgen 1
  • Bolletjes vanille-ijs 2
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Eidooiers 2
  • Suiker 40 g
  • Champagne 75 ml
  • Vijgen 1
  • Bolletjes vanille-ijs 2