Gefrituurde polentaballetjes met kruiden | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gefrituurde polentaballetjes met kruiden

Gefrituurde polentaballetjes met kruiden

Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng de boter met de fijngehakte kruiden, kruid met wat zout en peper. Laat hard worden in de koelkast.
  2. Breng de bouillon aan de kook, voeg de olie en de polenta toe. Meng zodat het mengsel vochtig wordt. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg het ei en de parmezaan toe. Meng opnieuw. Kruid met peper en zout.
  3. Maak je handen nat en maak balletjes van het deeg. Maak een gaatje in elk balletje en doe er een klontje kruidenboter in. Maak de balletjes terug dicht en bak goudbruin in de frituurolie. Serveer met een dipsaus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Boter 25
  • Fijne kruiden (kervel, bieslook, enz.) 4 el
  • Groentebouillon 63 ml
  • Zonnebloemolie 0.50 el
  • Polenta 75 g
  • Ei 1
  • Geraspte parmezaan 0.50 el
  • Frituurolie
  • Peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Boter 25
  • Fijne kruiden (kervel, bieslook, enz.) 4 el
  • Groentebouillon 63 ml
  • Zonnebloemolie 0.50 el
  • Polenta 75 g
  • Ei 1
  • Geraspte parmezaan 0.50 el
  • Frituurolie
  • Peper, zout