Aardappelen en zoete aardappelen met tijm | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Aardappelen en zoete aardappelen met tijm

Voorbereiding 20 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ronde ovenvaste schaal.

  2. Kies aardappelen en zoete aardappelen van dezelfde grootte. Schil ze. Snij ze met een mandoline in plakjes van 2 tot 3 mm en schik ze afwisselend in de schaal. Kruid met peper en zout.

  3. Hak de rozemarijn fijn. Laat de boter smelten in een pannetje Haal van het vuur en strooi de rozemarijn erbij. Borstel de boter royaal over de aardappelen. Bak 1 u in de oven en borstel halfweg opnieuw in met de rozemarijnboter. Dek af met bakpapier als de groenten te snel kleuren.

    TIP Schuif er enkele plakjes aardpeer tussen voor een extra toets van hazelnoot.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 166 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 2,3 g
vezels 2,2 g
Eiwitten 1,7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Boter 50 g
  • Vastkokende aardappelen 200 g
  • Zoete aardappel 200 g
  • Rozemarijn 25 g
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Boter 50 g
  • Vastkokende aardappelen 200 g
  • Zoete aardappel 200 g
  • Rozemarijn 25 g
  • Zout, peper