Gekaramelliseerde vijgen en sinaasappelen met pistaches | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gekaramelliseerde vijgen en sinaasappelen met pistaches

Gekaramelliseerde vijgen en sinaasappelen met pistaches

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel 2 sinaasappelen en snij ze in schijfjes. Pers de 3de sinaasappel uit. Snij de vijgen in plakjes.

  2. Giet de suiker in een grote diepe stoofpot en giet er 100 ml water bij. Verwarm zonder te roeren, tot er fijne bubbeltjes verschijnen. Wanneer die bubbeltjes kleuren, roer dan snel maar zorgvuldig om met een klopper.

  3. Leg de sinaasappelschijfjes en de plakjes vijg erin. Blus met het sinaasappelsap en laat karamelliseren. Is je karamel te dik, voeg dan wat sinaasappelsap toe. Hak de pistaches grof, strooi ze over de vijgen en de sinaasappelschijfjes en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 150 kcal
Vetten 2,9 g
koolhydraten 0,4 g
waarvan suikers 28 g
vezels 2,1 g
Eiwitten 2,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Sinaasappelen 1.5
  • Vijgen 1.5
  • Suiker 75 g
  • Pistaches 25 g
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Sinaasappelen 1.5
  • Vijgen 1.5
  • Suiker 75 g
  • Pistaches 25 g