Geroosterde radijzen met zure room en hazelnoten | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Geroosterde radijzen met zure room en hazelnoten

Geroosterde radijzen met zure room en hazelnoten

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was en droog de radijzen, verwijder het lof en snij ze doormidden. Schik ze op een bakplaat, samen met de geplette knoflook, en overgiet met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak 15 tot 20 min in de oven.

  2. Hak de hazelnoten grof. Rasp de zeste van de citroen. Verwarm de honing in een kookpot op een zacht vuur. Voeg de hazelnoten toe en bak goudbruin. Voeg de citroenzeste toe en breng op smaak met fleur de sel en zwarte peper. Laat nog 1 min verwarmen en haal dan van het vuur. Laat afkoelen.

  3. Besmeer een serveerschaal met de zure room, beleg met radijzen en werk af met hazelnoten en oregano.

    TIP Je kan de radijzen ook vervangen door witte en gele rapen.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 268 kcal
Vetten 26 g
koolhydraten 4,7 g
waarvan suikers 3,4 g
vezels 2,2 g
Eiwitten 3,9 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Radijzen 1.5 bosje
  • Teentjes knoflook 1
  • Hazelnoten 37.5 g
  • Citroen 0.50
  • Honing 0.50 el
  • Zure room 100 ml
  • Oreganoblaadjes
  • Olijfolie
  • Fleur de sel
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Radijzen 1.5 bosje
  • Teentjes knoflook 1
  • Hazelnoten 37.5 g
  • Citroen 0.50
  • Honing 0.50 el
  • Zure room 100 ml
  • Oreganoblaadjes
  • Olijfolie
  • Fleur de sel
  • Zout, peper