Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de butternut in de lengte in tweeën en verwijder de pitten. Leg de helften met het snijvlak naar beneden op de bakplaat en rooster 40 à 45 min in de oven. Laat afkoelen en schep er een deel van het vruchtvlees uit; laat 3 cm vruchtvlees bij de schil zitten.
Maak de vulling: hak de kastanjes grof. Verhit op een matig vuur een scheutje olie in een grote braadpan en fruit de ui een paar minuten. Zet het vuur hoger, voeg een scheutje olijfolie toe en meng de cranberry’s, de paddenstoelen, de knoflook en de chilivlokken onder de ui. Laat op een hoog vuur een paar minuten bakken en voeg dan de kastanjes toe. Kruid met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een grote pan en leg er de spinazie in. Zet gedurende 2 min het deksel op de pan, verwijder dan het deksel en laat verder stoven zodat het vocht geleidelijk kan verdampen. Kruid met zout en peper. Vul de butternuthelften met het kastanjemengsel en de spinazie. Zet de twee helften terug op elkaar en knoop stevig vast met keukentouw. Bak ongeveer 45 min in de oven, op 170°C. Doe intussen alle ingrediënten voor de saus in de blender en mix tot een smeuïge massa. Kruid met zout en peper en serveer bij de butternut.
TipGebruik het vruchtvlees van de uitgeholde butternut voor een andere bereiding, zoals butternutpuree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
113 kcal
Vetten
7.9 g
koolhydraten
9 g
waarvan suikers
1.9 g
vezels
2.3 g
Eiwitten
1.7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.