Poppy pop-corn | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Poppy pop-corn

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm het water op een matig vuur in een kookpan, voeg de suiker, de kokosolie en het zout toe en meng tot de suiker helemaal opgelost is. Hou deze siroop warm.
  2. Maak de popcorn. Verhit de olie in een braadpan, leg er de maïskorrels in (niet te veel tegelijk, maar zorg wel dat de bodem van de pan bedekt is) en zet het deksel op de pan zodra er maïs begint te poffen. Zet het vuur lager en laat staan tot alle maïskorrels gepoft zijn.
  3. Verdeel de warme siroop over zoveel kommetjes als je kleurtjes wilt gebruiken en voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe (3 druppels geel, 3 druppels blauw, 1 à 2 druppels geel met een paar druppels rood, 1 à 2 druppels blauw met enkele druppels rood) om de verschillende gewenste kleurtjes te krijgen. Schep een portie popcorn door een kommetje en leg de popcorn dan op een bord of op een met bakpapier beklede bakplaat om te laten opstijven. Herhaal met elke kleur!

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Suiker 100 g
  • Water 50 ml
  • Kokosolie 0.50 el
  • Arachideolie of maïsolie 100 ml
  • Maïs voor popcorn 100 g
  • Voedingskleurstoffen (rood, geel, blauw)
  • Snuifje zout 1
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Suiker 100 g
  • Water 50 ml
  • Kokosolie 0.50 el
  • Arachideolie of maïsolie 100 ml
  • Maïs voor popcorn 100 g
  • Voedingskleurstoffen (rood, geel, blauw)
  • Snuifje zout 1