Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de sneden pompoen over. Besprenkel met olijfolie en honing, strooi er de tijm over en kruid met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Leg de teentjes knoflook ongepeld tussen de sneden pompoen en zet 30 min in de oven.
Bereid nu de pecannoten: laat de boter met de honing op een laag vuur smelten in een braadpan. Strooi er de bruine suiker en de kaneel in en voeg de pecannoten toe. Meng goed, kruid met wat zout en laat afkoelen.
Maak de vinaigrette: meng in een kommetje de sjalot, de olijfolie, de honing en het citroensap. Pers de gekonfijte knoflook uit de oven bij de vinaigrette. Verdeel wat bladeren sla over de borden. Leg er geroosterde pompoen en pecannoten op, besprenkel met de vinaigrette en strooi er de granaatappelpitten over.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
141 kcal
Vetten
8.8 g
koolhydraten
14 g
waarvan suikers
8.5 g
vezels
2.4 g
Eiwitten
1.6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.