Velouté van aardperen met schilfers zwarte truffel | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Velouté van aardperen met schilfers zwarte truffel

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de aardperen in dunne plakjes. Verwarm de olie op een zacht vuur in een ruime kookpan. Fruit de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Giet er de bouillon en de room bij, meng goed en voeg de aardpeer toe. Kruid met een snuifje zout, breng aan de kook, zet het vuur lager en dek de pan af.
  2. Pureer de soep zodra de aardperen gaar zijn. Is de velouté wat te dik, voeg dan nog een beetje groentebouillon toe. Is ze te dun, laat ze dan nog wat langer koken om ze verder in te dikken. Kruid met zout en peper.
  3. Schep de velouté in kommetjes en rasp er truffel boven met de mandoline. Gebruik je geen truffel, snij dan de bruine paddenstoelen in dunne reepjes. Koos je voor cantharellen of eekhoorntjesbrood, bak die dan een paar minuten in een beetje boter en dien ze apart op bij de soep.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Aardperen, geschild 150 ml
  • Olie 0.25 el
  • Dikke ui, fijngehakt 0.50
  • Teentjes knoflook, gehakt 0.50
  • Groentebouillon 150 ml
  • Vloeibare room 150 ml
  • Zwarte truffel of kastanjechampignons, cantharellen of oesterzwammen 7.50 g
  • Boter
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Aardperen, geschild 150 ml
  • Olie 0.25 el
  • Dikke ui, fijngehakt 0.50
  • Teentjes knoflook, gehakt 0.50
  • Groentebouillon 150 ml
  • Vloeibare room 150 ml
  • Zwarte truffel of kastanjechampignons, cantharellen of oesterzwammen 7.50 g
  • Boter
  • Zout, peper