Warme hummus en olijven | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Warme hummus en olijven

Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak de hummus: laat 800 g kikkererwten uit blik uitlekken. Mix ze met 1 teentje knoflook, 1 tl komijn, 1 el tahin, 20 ml olijfolie, peper en zout tot een gladde mengeling. Kruid met peper en zout.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur en laat 1 teentje knoflook, gepeld en licht geplet, 1 min stoven. Voeg 2 el pompoenpitten, 1 el mosterdzaadjes en 10 zwarte olijven in plakjes toe. Laat nog 1 min stoven. Verwijder de knoflook voorzichtig.

  3. Verwarm de hummus in de microgolf of in een steelpannetje op een zacht vuur. Bedruppel de hummus met olie en bestrooi met gesnipperde bladpeterselie.

    TIP Voeg geroosterde pijnboompitten toe voor wat kraak en serveer met lauwwarm zacht brood.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 220 kcal
Vetten 8,9 g
koolhydraten 9,8 g
waarvan suikers 0,6 g
vezels 14 g
salt 0,3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Kikkererwten 266.67 g
  • Teentjes knoflook 0.67
  • Komijn 0.33 tl
  • Tahin 0.33 el
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • Pompoenpitten 0.67 el
  • Mosterdzaadjes 0.33 el
  • Bladpeterselie
  • Zwarte olijven 3.33
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Kikkererwten 266.67 g
  • Teentjes knoflook 0.67
  • Komijn 0.33 tl
  • Tahin 0.33 el
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • Pompoenpitten 0.67 el
  • Mosterdzaadjes 0.33 el
  • Bladpeterselie
  • Zwarte olijven 3.33