Parmezaankrokantjes met avocadomousse en knapperige Italiaanse ham | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Parmezaankrokantjes met avocadomousse en knapperige Italiaanse ham

Parmezaankrokantjes met avocadomousse en knapperige Italiaanse ham

Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de krokantjes: verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg er kleine toefjes geraspte Parmezaanse kaas op, goed uit elkaar, en plet die met een lepel tot vrije dunne, niet te grote schijfjes. Zet 5 min in de oven. Haal de krokantjes uit de oven zodra ze mooi goudbruin zijn (zet de oven niet uit) en laat ze volledig afkoelen. Maak ze dan voorzichtig los.

  2. Bekleed een andere bakplaat met bakpapier en leg er de sneden ham op, naast elkaar. Rooster in ongeveer 10 min krokant in de oven. Let erop dat de ham niet verbrandt! Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Schil en ontpit de avocado en mix het vruchtvlees met de zure room, de limoenzeste en de olijfolie tot een romige mousse. Kruid met zout en peper en schep de mousse in een spuitzak. Leg 1 u in de koelkast. Garneer elk krokantje met avocadoroom en bestrooi met verkruimelde krokante ham.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 265 kcal
Vetten 22 g
koolhydraten 1.7 g
waarvan suikers 1.7 g
vezels 2.5 g
Eiwitten 14 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Parmezaanse kaas 50 g
  • Sneden Italiaanse rauwe ham 1
  • Avocado, goed rijp 0.50
  • Zure room 0.50 el
  • Limoen (zeste) 0.25
  • Olijfolie 0.50 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Parmezaanse kaas 50 g
  • Sneden Italiaanse rauwe ham 1
  • Avocado, goed rijp 0.50
  • Zure room 0.50 el
  • Limoen (zeste) 0.25
  • Olijfolie 0.50 el
  • Zout
  • Peper