Ricotta uit de oven met gekaramelliseerde ui | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Ricotta uit de oven met gekaramelliseerde ui

Ricotta uit de oven met gekaramelliseerde ui

Voorbereiding 10 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kantel de ricotta’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kruid ze met zout en peper, besprenkel met olijfolie en bak 25 min in de oven.
  2. Stoof intussen de ui op een hoog vuur in een pannetje met 1 el water. Strooi er de suiker bij en meng. Giet er de martini bij zodra de ui begint te karamelliseren. Zet het vuur lager en laat 10 min sudderen.
  3. Haal de ricotta’s uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Verdeel er de gekaramelliseerde ui over, voeg gehalveerde kerstomaatjes toe en kruid met zout en peper. Leg er plukjes waterkers en blaadjes basilicum bij en besprenkel nog met een scheutje olijfolie.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Potjes ricotta 2
  • Scheutje olijfolie + extra
  • Rode ui, in dunne ringen 0.50
  • Suiker 1 el
  • Rode martini 25 ml
  • Schaaltje kerstomaatjes 0.50
  • Schaaltje waterkers 0.50
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Potjes ricotta 2
  • Scheutje olijfolie + extra
  • Rode ui, in dunne ringen 0.50
  • Suiker 1 el
  • Rode martini 25 ml
  • Schaaltje kerstomaatjes 0.50
  • Schaaltje waterkers 0.50
  • Een paar blaadjes basilicum