Spanakopita op zijn Grieks | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Spanakopita op zijn Grieks

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snipper de lente-uitjes en de knoflook. Fruit ze op een laag vuur in een klontje boter, zet dan het vuur hoger en voeg de spinazie toe. Laat 5 min meestoven. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en laat afkoelen. Voeg er dan de dille aan toe, hak alles fijn en meng er de verbrokkelde feta onder. Pers de halve citroen uit en schep het sap door de bereiding. Kruid indien nodig met zout en peper.

  2. Laat de rest van de boter smelten. Snij het filodeeg in repen van ongeveer 7 cm breed. Leg een vel bakpapier op een vochtige handdoek op het werkvlak en schik daar de repen filodeeg op. Leg een strook deeg voor je (met de korte kant naar je toe), borstel er gesmolten boter over en bedek met een tweede strook, ook ingeborsteld met boter.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een lepeltje vulling in een benedenhoek van het deeg en maak het wat platter tot de vorm van een driehoek. Plooi de tegenoverliggende hoek van het deeg over de vulling zodat je een driehoek krijgt. Plooi nog een paar keer op zichzelf, maar druk niet aan. Het deeg mag de vulling niet raken zodat de kussentjes niet kunnen breken tijdens de bereiding. Plak de uiteinden van het deeg vast met wat gesmolten boter en borstel die ook over de bovenkant. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de flapjes op. Bak ze in ongeveer 25 min knapperig in de oven.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 185 kcal
Vetten 11 g
koolhydraten 15 g
waarvan suikers 1,6 g
vezels 2,8 g
Eiwitten 5,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Lente-uitjes 0.50
  • Teentje knoflook 0.25
  • Boter 25 g
  • Verse spinazie 125 g
  • Takjes dille 0.50
  • Feta 50 g
  • Citroen 0.12
  • Pakje filodeeg 0.25
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Lente-uitjes 0.50
  • Teentje knoflook 0.25
  • Boter 25 g
  • Verse spinazie 125 g
  • Takjes dille 0.50
  • Feta 50 g
  • Citroen 0.12
  • Pakje filodeeg 0.25
  • Zout
  • Peper