Fideuà uit Valencia | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Fideuà uit Valencia

Voorbereiding 10 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snipper de ui voor de bouillon. Bereid een sterke bouillon met de visfond, de ui, de peperkorrels en de laurier.

  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een paellapan en fruit de ui en knoflook even. Voeg de tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder en de saffraan toe. Giet er 1 l van de warme bouillon bij en breng aan de kook. Voeg de stukjes vis en de vermicelli toe. Leg er ook de schelpen bij en kruid met een snuifje zout en peper. Laat koken tot de bouillon volledig verdampt is
  3. Besprenkel de fidueà met een paar eetlepels olijfolie extra vierge en zet 5 à 7 min in de oven. Snij de citroenen in tweeën. Serveer de fidueà meteen uit de oven, met de halve citroenen.

    Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je een gerecht voor 6 personen. Vergeet de verhoudingen niet aan te passen als je voor meer of minder personen kookt.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 118 kcal
Vetten 3,1 g
koolhydraten 16 g
waarvan suikers 1,2 g
vezels 1,1 g
Eiwitten 6,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen

Voor de visbouillon

  • Visfond 0.50 l
  • Ui 0.33
  • Laurierblad 0.33
  • Zwarte peperkorrels

Voor de fideuà

  • Ui 0.33
  • Teentjes knoflook 0.67
  • Olijfolie 1.67 el
  • Tomaat 0.33
  • Komijnpoeder 0.33 tl
  • Mild paprikapoeder 0.33 tl
  • Safraandraadjes
  • Lotte 133.33 g
  • Vermicelli 133.33 g
  • Schelpjes 166.67
  • Olijfolie extra vierge
  • Citroenen 0.67
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen

Voor de visbouillon

  • Visfond 0.50 l
  • Ui 0.33
  • Laurierblad 0.33
  • Zwarte peperkorrels

Voor de fideuà

  • Ui 0.33
  • Teentjes knoflook 0.67
  • Olijfolie 1.67 el
  • Tomaat 0.33
  • Komijnpoeder 0.33 tl
  • Mild paprikapoeder 0.33 tl
  • Safraandraadjes
  • Lotte 133.33 g
  • Vermicelli 133.33 g
  • Schelpjes 166.67
  • Olijfolie extra vierge
  • Citroenen 0.67
  • Zout
  • Peper