Citroenrisotto met erwtjes, courgette en krokante pancetta | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Citroenrisotto met erwtjes, courgette en krokante pancetta

Citroenrisotto met erwtjes, courgette en krokante pancetta

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe braadpan en fruit er de sjalot zachtjes in. Voeg de rijst toe en laat op een matig vuur bakken tot hij doorschijnend begint te worden. Giet er de wijn bij en laat inkoken.
  2. Giet er al roerend geleidelijk de bouillon en het citroensap bij. Voeg na 10 min de erwtjes en de courgette toe. Na ongeveer 18 min is de rijst gaar. Roer er de boter, 40 g parmezaan en de munt door en kruid met zout en peper.
  3. Schep de risotto op de borden en dien op met de krokante sneetjes pancetta, de rest van de parmezaan, partjes citroen en een beetje citroenzeste.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Olijfolie
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Risottorijst 150 g
  • Droge witte wijn 50 ml
  • Warme kippenbouillon 0.5 l
  • Citroen (sap en zeste) 0.50
  • Erwtjes (diepvries) 150 g
  • Courgette, in blokjes 0.50
  • Nootje boter 0.50
  • Parmezaan, geraspt 25 g
  • Bosje munt, gehakt 0.50
  • Plakken pancetta 6
  • Partjes citroen
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Olijfolie
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Risottorijst 150 g
  • Droge witte wijn 50 ml
  • Warme kippenbouillon 0.5 l
  • Citroen (sap en zeste) 0.50
  • Erwtjes (diepvries) 150 g
  • Courgette, in blokjes 0.50
  • Nootje boter 0.50
  • Parmezaan, geraspt 25 g
  • Bosje munt, gehakt 0.50
  • Plakken pancetta 6
  • Partjes citroen
  • Zout, peper