Gemarineerde lamskoteletten, couscous en saus met mandarijn en gember | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gemarineerde lamskoteletten, couscous en saus met mandarijn en gember

Gemarineerde lamskoteletten, couscous en saus met mandarijn en gember

Voorbereiding 25 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng de look, de gember, het citroensap, de olijfolie en de kruiden door elkaar. Laat daarin het vlees 1 u marineren. Doe de couscous in een kom en giet daarover de warme bouillon. Bedek en laat 5 min zwellen. Maak de korrels van de couscous los met een vork, giet er een scheut olijfolie over en voeg er de blokjes paprika, de tomaten, de munt en de peterselie aan toe.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus, behalve de koriander en het maiszetmeel, door elkaar en laat op een zacht vuurtje warm worden. Los het maiszetmeel op in een beetje water en voeg het toe aan de saus. Laat nog 5 min koken. Doe de koriander er net voor het opdienen bij.
  3. Bak de koteletten 3 min aan elke kant. Dien op met de couscous en de saus. Werk af met dunne schijfjes mandarijn.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Tenen knoflook, geperst 2
  • Gember, geraspt 0.50 el
  • Citoensap 0.50 el
  • Olijfolie
  • Rode peper, in poeder 0.25 tl
  • Komijn 0.50 tl
  • Lamskoteletten 6
  • Couscous 175 g
  • Kippenbouillon, warm 300 ml
  • Rode paprika, in blokjes 0.25
  • Gele paprika, in blokjes 0.25
  • Kerstomaten, in twee gesneden 5
  • Handvol munt, gehakt 1
  • Handvol peterselie, gehakt 1
  • Mandarijn, in schijfjes 0.50
  • Zout, peper

Voor de saus:

  • Mandarijnsap 90 ml
  • Citroensap 0.50 el
  • Gember, geraspt 0.50 tl
  • Sesamolie 0.25 tl
  • Kippenbouillon 60 ml
  • Mirin (Japanse rijstwijn) 0.50 el
  • Honing 0.50 el
  • Koriander, gehakt 1 el
  • Maiszetmeel 1 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Tenen knoflook, geperst 2
  • Gember, geraspt 0.50 el
  • Citoensap 0.50 el
  • Olijfolie
  • Rode peper, in poeder 0.25 tl
  • Komijn 0.50 tl
  • Lamskoteletten 6
  • Couscous 175 g
  • Kippenbouillon, warm 300 ml
  • Rode paprika, in blokjes 0.25
  • Gele paprika, in blokjes 0.25
  • Kerstomaten, in twee gesneden 5
  • Handvol munt, gehakt 1
  • Handvol peterselie, gehakt 1
  • Mandarijn, in schijfjes 0.50
  • Zout, peper

Voor de saus:

  • Mandarijnsap 90 ml
  • Citroensap 0.50 el
  • Gember, geraspt 0.50 tl
  • Sesamolie 0.25 tl
  • Kippenbouillon 60 ml
  • Mirin (Japanse rijstwijn) 0.50 el
  • Honing 0.50 el
  • Koriander, gehakt 1 el
  • Maiszetmeel 1 el