Halve kreeft met witbier en verse kruiden | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Halve kreeft met witbier en verse kruiden

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Warm in een grote kookpan op een matig vuur de visfond op met 1 flesje witbier. Leg er de halve kreeften een paar minuten in.

  2. Laat in een andere kookpan wat boter smelten en fruit de sjalot. Giet er het tweede flesje witbier bij en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Klop er de koude boter in vlokjes onder en kruid met zout en peper. Haal van het vuur en strooi er alle fijngehakte kruiden bij (hou een beetje opzij voor de afwerking).

  3. Schik de halve kreeften op de borden. Besprenkel met de saus en strooi er de extra kruiden over.

    KENNIS VAN ZAKEN In onze rekken vind je verse levende kreeften (die onze experts voor jou voorbereiden), voorgekookte in diepvries, en gekookte in een speciaal schaaltje voor de microgolfoven.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 228 kcal
Vetten 20 g
koolhydraten 1,5 g
waarvan suikers 1,2 g
vezels 0,3 g
Eiwitten 9,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Visfond 0.5 l
  • Wit bier 250 ml
  • Voorgekookte halve kreeften 2
  • Sjalot, fijngehakt 0.5
  • Koude boter 125 g
  • Room 50 ml
  • Kervel, fijngehakt 0.5 handvol
  • Dragon, fijngehakt 1 el
  • Bladpeterselie, fijngehakt 0.5 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Visfond 0.5 l
  • Wit bier 250 ml
  • Voorgekookte halve kreeften 2
  • Sjalot, fijngehakt 0.5
  • Koude boter 125 g
  • Room 50 ml
  • Kervel, fijngehakt 0.5 handvol
  • Dragon, fijngehakt 1 el
  • Bladpeterselie, fijngehakt 0.5 el
  • Zout
  • Peper