Meng alle ingrediënten voor de misosaus tot een romige mengeling en zet opzij. Maak de zeekraal schoon en blancheer 2 min in kokend water. Blancheer op dezelfde manier de enoki. Snij de komkommers met een dunschiller in dunne linten en rol die op. Stoom de edamame 5 min (ze moeten mals zijn), giet ze af en duw erop om de boontjes eruit te halen. Kruid met zout.
Giet het losgeklopte ei in een bord en de panko in een tweede bord. Kruid de sint-jakobsnootjes met zout en peper, haal ze door het ei en rol ze daarna door de panko. Bak ze 2 à 3 min per kant in flink hete olijfolie.
Verdeel de krokante sint-jakobsnootjes over de borden (eventueel in de lege schelpen) en leg er zeekraal, edamame en enoki bij. Besprenkel met een scheutje misosaus en werk af met een paar rolletjes komkommer en wat eetbare bloemen. Serveer meteen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
169 g
Vetten
11 g
koolhydraten
9,0 g
waarvan suikers
2,0 g
vezels
1,5 g
Eiwitten
8,7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.