Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei

Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak de risotto. Verhit de bouillon. Pel en snipper de sjalot. Fruit glazig in olijfolie en voeg dan de rijst toe. Laat enkele minuten stoven tot de rijstkorrels glanzen. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg een pollepel hete bouillon toe en laat de rijst die opnemen. Blijf geleidelijk bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn en meng onder de risotto. Kruid met peper en zout en hou warm.

  2. Snij de prei in flinterdunne julienne en bak in een pan met olijfolie tot de prei krokant is. Hou warm. Dep de sint-jakobsnoten droog met keukenpapier en bak dan goudbruin in een pan met de boter en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Verdeel de risotto over de borden, samen met de sint-jakobsnoten en de julienne van prei. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en serveer.

    TIP Maak je risotto niet op voorhand. Dit is een gerecht dat onmiddellijk wordt gedegusteerd.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 163 kcal
Vetten 9,8 g
koolhydraten 11 g
waarvan suikers 0,9 g
vezels 0,9 g
Eiwitten 6,7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Visbouillon 175 ml
  • Sjalot 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Risottorijst 75 g
  • Witte wijn 50 ml
  • Geraspte Parmezaanse kaas 1 el
  • Platte peterselie 25 g
  • Zout, peper

Voor de krokante prei

  • Prei 0.25
  • Olijfolie 1.50 el

Voor de sint-jakobsnoten

  • Sint-jakobsnoten 4
  • Boter 1 el
  • Olijfolie 1 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Visbouillon 175 ml
  • Sjalot 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Risottorijst 75 g
  • Witte wijn 50 ml
  • Geraspte Parmezaanse kaas 1 el
  • Platte peterselie 25 g
  • Zout, peper

Voor de krokante prei

  • Prei 0.25
  • Olijfolie 1.50 el

Voor de sint-jakobsnoten

  • Sint-jakobsnoten 4
  • Boter 1 el
  • Olijfolie 1 el