Selderijsoepje met grijze garnalen | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Selderijsoepje met grijze garnalen

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak 1 preiwit schoon en snij in ringen. Schil 1 kg knolselder en snij in stukken. Snipper 1 ui en fruit die in een scheutje olijfolie. Voeg de prei toe en laat nog 2 min stoven. Voeg de knolselder toe en laat nog eens 2 min stoven. Blus met 1,5 l groentebouillon. Kruid met peper en zout en laat 20 tot 25 min sudderen.

  2. Snipper 15 g bieslook en meng met 100 ml olijfolie. Kruid met peper en zout en giet door een fijne zeef.

  3. Giet de soep in kleine glaasjes, versier met 100 g grijze garnalen en de bieslookolie en serveer.

    Tip Maak meer bieslookolie en bewaar die om je salades, rijst en pasta op smaak te brengen.

Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je 12 soepjes.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 70 kcal
Vetten 5,1 g
koolhydraten 2,8 g
waarvan suikers 0,5 g
vezels 2,3 g
Eiwitten 2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Preiwit 0.25
  • Knolselder 0.25 kg
  • Ui 0.25
  • Groentebouillon 0.38
  • Bieslook 3.75 g
  • Olijfolie 25 ml
  • Grijze garnalen 25 g
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Preiwit 0.25
  • Knolselder 0.25 kg
  • Ui 0.25
  • Groentebouillon 0.38
  • Bieslook 3.75 g
  • Olijfolie 25 ml
  • Grijze garnalen 25 g