Soep van waterkers en aardpeer met sint-jakobsnoten | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Soep van waterkers en aardpeer met sint-jakobsnoten

Soep van waterkers en aardpeer met sint-jakobsnoten

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snipper de ui. Schil de aardperen en snij in stukken. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur en stoof de ui 2 min. Voeg de aardpeer toe en laat nog 2 min stoven. Giet de bouillon erbij en voeg het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout en laat 30 min sudderen.

  2. Was de waterkers en verwijder de harde steeltjes. Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking. Breng in een andere kookpot het water met het bicarbonaat aan de kook. Blancheer hierin de waterkers 1 min. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Doe de waterkers bij de aardpeer en mix tot een romige soep.

  3. Dep de sint-jakobsnoten droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout en schroei ze op een hoog vuur even langs beide kanten dicht in wat olijfolie. Werk de soep af met 2 sint-jakobsnoten, rode bietscheuten, waterkers en wat olijfolie en serveer.

    TIP Werk voor het serveren af met enkele druppels truffelolie.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 57 kcal
Vetten 2 g
koolhydraten 5,6 g
waarvan suikers 0,7 g
vezels 1,8 g
Eiwitten 3,2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 0.50
  • Aardperen 0.50 kg
  • Groentebouillon 0.75 l
  • Kruidentuiltje 0.50
  • Waterkers 1.50
  • Bicarbonaat 0.50 el
  • Sint-jakobsnoten 4
  • Rode bietscheuten
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 0.50
  • Aardperen 0.50 kg
  • Groentebouillon 0.75 l
  • Kruidentuiltje 0.50
  • Waterkers 1.50
  • Bicarbonaat 0.50 el
  • Sint-jakobsnoten 4
  • Rode bietscheuten
  • Olijfolie
  • Zout, peper