Velouté met kokosmelk, groene asperges en Grandi Tondi | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Velouté met kokosmelk, groene asperges en Grandi Tondi

Velouté met kokosmelk, groene asperges en Grandi Tondi

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de pastinaak en snij in kleine stukjes. Plet de knoflook, snipper de ui en rasp de gember. Stoof alles in olijfolie tot de pastinaak gaar is. Blus met de bouillon. Snij de stengels citroengras overlangs doormidden en giet ze samen met de kokosmelk bij de soep. Breng aan de kook en laat 15 min sudderen.

  2. Verwijder het citroengras en mix de soep glad. Voeg de aspergepunten en de pasta toe. Laat nog ongeveer 4 min garen.

  3. Hak de bieslook en de peterselie fijn. Giet de soep in borden en werk af met bieslook en peterselie. Besprenkel met een scheut olijfolie en serveer onmiddellijk.

    TIP Wil je een pittigere soep, bestrooi dan met cayennepeper of fijngesnipperde chili net voor het opdienen.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 110 kcal
Vetten 7,5 g
koolhydraten 7,4 g
waarvan suikers 1,9 g
vezels 1,8 g
Eiwitten 2,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kleine pastinaak 0.50
  • Teentje knoflook 0.50
  • Ui 0.50
  • Gember 1 cm
  • Kippenbouillon 250 ml
  • Stengels citroengras 1
  • Kokosmelk 200 ml
  • Groene asperges 100 g
  • Grandi Tondi gerookte zalm en ricotta 100 g
  • Bieslook 1 el
  • Platte peterselie 0.50 handvol
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kleine pastinaak 0.50
  • Teentje knoflook 0.50
  • Ui 0.50
  • Gember 1 cm
  • Kippenbouillon 250 ml
  • Stengels citroengras 1
  • Kokosmelk 200 ml
  • Groene asperges 100 g
  • Grandi Tondi gerookte zalm en ricotta 100 g
  • Bieslook 1 el
  • Platte peterselie 0.50 handvol
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper