Blancheer de asperges beetgaar in licht gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en snij ze in tweeën. Leg de bovenste helften opzij. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix in de keukenrobot langzaam de verse kruiden met een scheutje olijfolie, zout en peper. Zet opzij.
Maak de coulis: mix alle ingrediënten, breng op smaak met zout en peper en verwarm op een heel laag vuur. Kruid de zalmfilets met zout en peper, rol ze door het eiwit en dan door de sesamzaadjes. Verhit de olijfolie in een pan met anti aanbaklaag en bak de zalm op een laag vuur, 2 à 3 min per kant: de vis moet binnenin rosé blijven.
Hak de onderste helften van de asperges fijn. Meng ze met de couscous en voeg de lente-ui en de kruidensaus toe. Schep voorzichtig om. Verdeel de parelcouscous over de borden en leg er telkens een zalmfi let op. Verdeel daarover de aspergepunten en besprenkel met paprikacoulis. Versier met kiemen en plukjes kervel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
166 kcal
Vetten
9,0 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
2,9 g
vezels
1,3 g
Eiwitten
8,0 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.