Zalmpastei | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Zalmpastei

Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Fruit de ui enkele minuten in de olijfolie. Voeg de visbouillon, de witte wijn en de room toe en laat met 1/3 indikken. Spoel de prei, de selder en de courgette en snij ze in stukken. Voeg al deze groenten toe aan de saus. Kruid met peper en zout.

  2. Snij de zalmfilet in blokjes en verdeel ze over 2 ronde ovenbestendige schaaltjes. Overgiet met de saus met groenten.

  3. Snij 2 cirkels uit het bladerdeeg, van dezelfde afmeting als de schaaltjes, en dek er de vulling mee af. Klop het ei los met wat melk en borstel het over het bladerdeeg. Bak de schaaltjes 20 min in de oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Serveer goed warm.

    TIP Snij blaadjes uit de overschotjes van het bladerdeeg en schik ze op de pasteitjes, voor een extra feestelijke toets.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 160 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 6,6 g
waarvan suikers 1,9 g
vezels 1,0 g
Eiwitten 6,7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Ui 0.33
  • Olijfolie 0.67 tl
  • Visbouillon 66.67 ml
  • Witte wijn 66.67 ml
  • Room 66.67 ml
  • Prei 0.33
  • Tak selderij 0.33
  • Courgette 0.17
  • Zalmfilet 166.67 g
  • Rol kant-en-klaar bladerdeeg 0.33
  • Ei 0.33
  • Melk
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Ui 0.33
  • Olijfolie 0.67 tl
  • Visbouillon 66.67 ml
  • Witte wijn 66.67 ml
  • Room 66.67 ml
  • Prei 0.33
  • Tak selderij 0.33
  • Courgette 0.17
  • Zalmfilet 166.67 g
  • Rol kant-en-klaar bladerdeeg 0.33
  • Ei 0.33
  • Melk
  • Zout
  • Peper