Zalmterrine | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zalmterrine

Voorbereiding 15 min.
Kook 90 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 90 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de verse zalm met de room en roer er voorzichtig één na één de eieren door. Kruid met (weinig) zout en peper.
  2. meer een rechthoekige ovenschaal in met boter en schep er de helft van het zalm-roommengsel in. Meng de gerookte zalm met de dille en verdeel dit in één laag over de schaal. Bedek met de rest van het zalm-roommengsel.
  3. Zet de schaal in een iets grotere ovenschaal en giet die halfvol water (je creëert een bain-marie). Zet 1u30 min in de oven. Laat de terrine een halve dag rusten in de koelkast voor je hem opdient en decoreer met dille en roze peperbessen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Verse zalmfilet 400 g
  • Verse room 150 ml
  • Dille, fijngehakt + voor de afwerking 3
  • Eieren 3 el
  • Gerookte zalm, fijngehakt 300 g
  • Boter
  • Roze peperbessen
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Verse zalmfilet 400 g
  • Verse room 150 ml
  • Dille, fijngehakt + voor de afwerking 3
  • Eieren 3 el
  • Gerookte zalm, fijngehakt 300 g
  • Boter
  • Roze peperbessen
  • Zout, peper