Eendenborst met blauwe bessensaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Eendenborst met blauwe bessensaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de Luikse siroop met de balsamicoazijn, de porto, de kruidnagels, de sinaasappelzeste, de steranijs, het kaneelstokje en de wildfond en laat met 1/3 inkoken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder een beetje vet van de eendenborsten, kruid ze met zout en peper en laat ze rondom bruin bakken zonder vetstof. Zet ze 8 min in de oven en laat dan rusten onder aluminiumfolie.
  3. Schil en ontpit de appelen en snij in plakjes. Laat wat boter smelten in een braadpan, voeg de suiker en de appelen toe en laat even bakken op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak in 10 min zacht, schep af en toe om. Haal de appelen uit de pan en hou ze warm. Giet de blauwe bessen in de pan en blus met de wildfond. Snij de eend in plakken en dien op met de appelen en de bessensaus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Luikse siroop 2 el
  • Balsamicoazijn 1 el
  • Porto 90 ml
  • Kruidnagels 2
  • Sinaasappel (zeste) 0.25
  • Stuks steranijs 1
  • Kaneelstokje 1
  • Wildfond 100 ml
  • Eendenborst(en) 1
  • Appel(en) 1
  • Boter
  • Bruine suiker 2 el
  • Blauwe bosbessen 150 g
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Luikse siroop 2 el
  • Balsamicoazijn 1 el
  • Porto 90 ml
  • Kruidnagels 2
  • Sinaasappel (zeste) 0.25
  • Stuks steranijs 1
  • Kaneelstokje 1
  • Wildfond 100 ml
  • Eendenborst(en) 1
  • Appel(en) 1
  • Boter
  • Bruine suiker 2 el
  • Blauwe bosbessen 150 g
  • Zout, peper