Gelardeerde fazant met pompoenfrieten en whisky-bosbessensaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gelardeerde fazant met pompoenfrieten en whisky-bosbessensaus

Gelardeerde fazant met pompoenfrieten en whisky-bosbessensaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 65 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 65 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de fazantfilets met zout en peper, verpak ze in de plakjes pancetta en bind ze dicht met keukentouw. Verhit 2 à 3 el olijfolie en de boter in een ovenvaste stoofpan en bak de gelardeerde fazantfilets rondom in een paar minuten aan. Haal het vlees uit de pan en leg er de wortelen, de uien en de knoflook in. Laat 4 min zacht fruiten. Giet er de bouillon bij en voeg de bosbessen toe. Leg de fazantfilets weer in de pan, zet het deksel erop en zet 15 min in de oven.
  2. Besprenkel de pompoenfrieten met 2 el olijfolie en kruid met zout, peper en paprikapoeder. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min in de oven. Keer ze na 15 min om.
  3. Haal het vlees uit de stoofpan en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Schep de groenten uit de pan en hou warm. Zet de pan op een hoog vuur en roer de aanbaksels los. Voeg de whisky en room toe en kruid met zout en peper. Laat nog 5 min koken, voeg de bosbessen toe en laat 5 min mee verwarmen. Dien de fazant op met de groenten, saus en frieten.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Fazantfilets 2
  • Sneetjes pancetta 4
  • Olijfolie
  • Klontje boter 0.50
  • Wortelen, in staafjes 250 g
  • Uien, in blokjes 1
  • Teentjes knoflook, in plakjes 1
  • Warme kippenbouillon 100 ml
  • Gedroogde bosbessen 25 g
  • Pompoen, in frieten gesneden 150 g
  • Paprikapoeder 0.50 el
  • Zout, peper

Voor de saus:

  • Whisky 25 ml
  • Vloeibare room 1 el
  • Gedroogde bosbessen 25 g
  • Olijfolie
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Fazantfilets 2
  • Sneetjes pancetta 4
  • Olijfolie
  • Klontje boter 0.50
  • Wortelen, in staafjes 250 g
  • Uien, in blokjes 1
  • Teentjes knoflook, in plakjes 1
  • Warme kippenbouillon 100 ml
  • Gedroogde bosbessen 25 g
  • Pompoen, in frieten gesneden 150 g
  • Paprikapoeder 0.50 el
  • Zout, peper

Voor de saus:

  • Whisky 25 ml
  • Vloeibare room 1 el
  • Gedroogde bosbessen 25 g
  • Olijfolie