Gemarineerde hertensteaks met kaneelappels | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gemarineerde hertensteaks met kaneelappels

Gemarineerde hertensteaks met kaneelappels

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng voor de marinade de 2 oliën, de ui, de look, de laurier, de selder en de peperbollen. Voeg 4 eetlepels Xeresreductie toe terwijl je klopt en meng het vlees erdoor. Zet 24 uur in de koelkast. Keer het vlees af en toe om in de marinade.
  2. Haal het vlees na 24 uur uit de marinade, dep het droog en laat rusten op kamertemperatuur. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de steaks 3 min. langs beide kanten kort aan, ze moeten rozig blijven. Pak het vlees in met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  3. Versez le vin et 3 c à s de réduction de Xérès dans le reste de graisse de cuisson et faites chauffer brièvement. Mixez la sauce chaude avec la gelée de coings jusqu’à obtention d’une consistance lisse. Réchauffez si nécessaire. Versez la sauce sur la viande.
  4. Giet de wijn en 3 eetlepels Xeresreductie bij de rest van het bakvet en verwarm kort. Mix de warme saus met de kweepeergelei tot je een gladde consistentie krijgt. Verwarm opnieuw indien nodig. Giet de saus over het vlees. Werk af met een takje peterselie. 

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Hertensteaks van elk 100 g 2
  • Olijfolie
  • Klein glas rode wijn 0.50
  • Xeresreductie 1
  • Kweepeergelei 25 g
  • Takje platte peterselie 0.50
  • Zout

Voor de marinade:

  • Truffelolie 0.50 el
  • Extra vierge olijfolie 3 el
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Teentjes knoflook, in fijne reepjes 1
  • Laurierblad 0.50
  • Selder, in schijfjes 0.50
  • Zwarte peperbollen, geplet 3
  • Roze peperbollen, geplet 5
  • Xeresreductie 75 ml

Voor de kaneelappels:

  • Appels 2
  • Boter 25 g
  • Suiker 1 tl
  • Kaneel 0.50 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Hertensteaks van elk 100 g 2
  • Olijfolie
  • Klein glas rode wijn 0.50
  • Xeresreductie 1
  • Kweepeergelei 25 g
  • Takje platte peterselie 0.50
  • Zout

Voor de marinade:

  • Truffelolie 0.50 el
  • Extra vierge olijfolie 3 el
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Teentjes knoflook, in fijne reepjes 1
  • Laurierblad 0.50
  • Selder, in schijfjes 0.50
  • Zwarte peperbollen, geplet 3
  • Roze peperbollen, geplet 5
  • Xeresreductie 75 ml

Voor de kaneelappels:

  • Appels 2
  • Boter 25 g
  • Suiker 1 tl
  • Kaneel 0.50 tl