Gevulde fazantfilets | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevulde fazantfilets

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Marineer de fazantfilets in witte wijn. Maak de vulling door de gevogeltelever en het gehakt te mixen tot een gladde massa. Voeg de sjalot,  look, het ei, het uitgelekte broodkruim, de hazelnoten, basilicum en cognac toe. Kruid met peper en zout.
  2. Haal de fazantfilets uit de wijn, dep ze droog, snij elke filet overlangs deels door en vul met het mengsel. Rol de speklapjes rond de filets en zet vast met een tandenstoker.
  3. Schik de fazantfilets op een bakplaat met wat water en zout en laat 20 tot 25 min. bakken in de oven. Serveer met de salade van wilde rijst en granaatappel.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Fazantfilets 2
  • Witte wijn 250 ml
  • Dikke sneden gerookt spek 6

Voor de vulling:

  • Gemengd gehakt (varkens/rund) 125 g
  • Gevogeltelever 25 g
  • Sjalot, gesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook 0.50
  • Ei 1
  • Snede wit brood, verkruimeld en in melk geweekt 1
  • Hazelnoten, gehakt 1 el
  • Blaadjes basilicum 3
  • Cognac 1 el
  • Zout, zwarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Fazantfilets 2
  • Witte wijn 250 ml
  • Dikke sneden gerookt spek 6

Voor de vulling:

  • Gemengd gehakt (varkens/rund) 125 g
  • Gevogeltelever 25 g
  • Sjalot, gesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook 0.50
  • Ei 1
  • Snede wit brood, verkruimeld en in melk geweekt 1
  • Hazelnoten, gehakt 1 el
  • Blaadjes basilicum 3
  • Cognac 1 el
  • Zout, zwarte peper