Hindefilet met kruidenkorst, gekonfijte sjalotten en omgekeerde butternut-taart | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Hindefilet met kruidenkorst, gekonfijte sjalotten en omgekeerde butternut-taart

Hindefilet met kruidenkorst, gekonfijte sjalotten en omgekeerde butternut-taart

Voorbereiding 25 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voorop 170°C. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees. Kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de oven. Meng de kruiden met het paneermeel en de boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de oven en wrijf in met het paneermeelboterkruiden-mengsel. Zet 5 min. onder de ovengrill.
  2. Stoof de blokjes butternut in olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit in een andere kookpot het water met de suiker. Zodra het mengsel begint te koken, voeg je een klontje boter en de noten toe. Giet deze karamel in een springvorm en schik de butternut erbovenop. Beleg met het deeg en prik er een paar keer in met een vork. Zet 15 min. in de oven. Keer de taart om, haal uit de vorm en snij in vier stukken.
  3. Bak de sjalotten glazig in olijfolie. Voeg de honing en de balsamicoazijn toe en laat koken. Bevochtig met de bouillon en laat nog 10 min. sudderen.
  4. Serveer het vlees met de omgekeerde taart en de gekonfijte sjalotten.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Olijfolie
  • Hindefilet 300 g
  • Sjalotten 250 g
  • Honing 1 el
  • Balsamicoazijn 1 el
  • Kippenbouillon 50 ml
  • Peper, zout

Voor de kruidenkorst:

  • Peterselie, gehakt 2 el
  • Bieslook, gehakt 2 el
  • Basilicum, gehakt 2 el
  • Salie, gehakt
  • Paneermeel 40 g
  • Zachte boter 50 g

Voor de omgekeerde taart:

  • Butternut, in fijne plakjes 0.25
  • Olijfolie
  • Water 1 el
  • Suiker 50 g
  • Handvol pecannoten 0.50
  • Rol bladerdeeg 0.50
  • Peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Olijfolie
  • Hindefilet 300 g
  • Sjalotten 250 g
  • Honing 1 el
  • Balsamicoazijn 1 el
  • Kippenbouillon 50 ml
  • Peper, zout

Voor de kruidenkorst:

  • Peterselie, gehakt 2 el
  • Bieslook, gehakt 2 el
  • Basilicum, gehakt 2 el
  • Salie, gehakt
  • Paneermeel 40 g
  • Zachte boter 50 g

Voor de omgekeerde taart:

  • Butternut, in fijne plakjes 0.25
  • Olijfolie
  • Water 1 el
  • Suiker 50 g
  • Handvol pecannoten 0.50
  • Rol bladerdeeg 0.50
  • Peper, zout