Kalkoenrollade met champignons en champagnesaus | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Kalkoenrollade met champignons en champagnesaus

Kalkoenrollade met champignons en champagnesaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 55 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 55 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoen tot een brede, dunne lap. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en 2 tl kippenkruiden. Snipper de knoflook en snij de champignons in stukken. Stoof de knoflook en de champignons even aan in een pan met wat olie. Hak de hazelnoten grof en giet ze bij de champignons. Laat 1 min garen. Laat afkoelen en meng de champignons dan door het gehakt.

  2. Schik het gehakt op de kalkoen en rol op. Zet goed vast met keukentouw. Leg de rollade in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout en de rest van de kippenkruiden. Besprenkel met een scheut olijfolie en bak ongeveer 40 min in de oven.

  3. Maak de champagnesaus: verwarm de champagne, room en bouillon in een kookpot en laat met 1/3 inkoken. Kruid met peper en zout. Serveer de rollade met de champagnesaus en verse salie.

    TIP Haal het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast. Zo zullen de bereidingstijden juister zijn en het vlees malser.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 161 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 1,5 g
waarvan suikers 1,1 g
vezels 0,7
Eiwitten 12 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Kalkoenborst 200 g
  • Gemengd varkens- & kalfsgehakt 66.67 g
  • Kippenkruiden 1.33 tl
  • Teentje knoflook 0.33
  • Boschampignons 33.33 g
  • Hazelnoten 16.67 g
  • Salie
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voor de champagnesaus

  • Champagne 66.67 ml
  • Room 66.67 ml
  • Kippenbouillon 66.67 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Kalkoenborst 200 g
  • Gemengd varkens- & kalfsgehakt 66.67 g
  • Kippenkruiden 1.33 tl
  • Teentje knoflook 0.33
  • Boschampignons 33.33 g
  • Hazelnoten 16.67 g
  • Salie
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voor de champagnesaus

  • Champagne 66.67 ml
  • Room 66.67 ml
  • Kippenbouillon 66.67 ml