Kipballetjes met sesam en muntyoghurt | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Kipballetjes met sesam en muntyoghurt

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper 1 sjalot en 1 teentje knoflook. Meng 500 g kippengehakt met de sjalot, de knoflook, 1 ei en 3 el panko. Kruid met peper en zout. Giet 6 el witte sesamzaadjes en 3 el zwarte sesamzaadjes in een kommetje.

  2. Maak je handig vochtig en rol balletjes van het gehakt, ter grootte van een noot. Haal ze daarna door de sesamzaadjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 min in de oven.

  3. Snipper 5 g munt. Rasp de zeste van 1 limoen en pers de vrucht uit. Meng 150 g Griekse yoghurt, de munt, 1 tl kerriepoeder, 1 el olijfolie, de zeste en 1 el limoensap. Kruid met peper en zout en meng. Serveer bij de warme balletjes.

    TIP Maak deze balletjes de dag voordien en verwarm ze de dag zelf 10 min in de oven.

Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je 25 balletjes.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 200 kcal
Vetten 15 g
koolhydraten 4 g
waarvan suikers 0,9 g
vezels 0,7 g
Eiwitten 14 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 5Personen
  • Sjalot 0.40
  • Teentje knoflook 0.40
  • Kippengehakt 200 g
  • Ei 0.40
  • Panko 1.20 el
  • Witte sesamzaadjes 2.40 el
  • Zwarte sesamzaadjes 1.20 g
  • Munt 2 g
  • Limoen 0.40
  • Griekse yoghurt 60 g
  • Kerriepoeder 0.40 tl
  • Olijfolie 0.40 el
  • Ingrediënten voor:
  • 5Personen
  • Sjalot 0.40
  • Teentje knoflook 0.40
  • Kippengehakt 200 g
  • Ei 0.40
  • Panko 1.20 el
  • Witte sesamzaadjes 2.40 el
  • Zwarte sesamzaadjes 1.20 g
  • Munt 2 g
  • Limoen 0.40
  • Griekse yoghurt 60 g
  • Kerriepoeder 0.40 tl
  • Olijfolie 0.40 el