Konijnenrug gevuld met witloof en kastanjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Konijnenrug gevuld met witloof en kastanjes

Konijnenrug gevuld met witloof en kastanjes

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de konijnenruggen in de lengte bijna door en leg ze als grote lappen open. Meng de snippers van 2 stronkjes witloof met de sjalot en de kastanjes en leg dit als vulling op het vlees. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Rol strak op. Leg op elke rol een takje rozemarijn en bind samen vast met keukentouw. 
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een beetje boter en olie in een braadpan en stoof de rest van het witloof even aan. Hou warm. Bak in dezelfde pan de konijnenruggen rondom goudbruin, dek ze af met een vel ingevette aluminiumfolie en bak 25 min.
  3. Blus de pan met de balsamicoazijn en breng aan de kook. Dien de konijnenrug op in plakken, met het witloof, de saus, de balsamicoazijn en werk af met takjes peterselie.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Konijnenruggen, uitgebeend 1
  • Stronkjes witloof, gesnipperd 4 (1 strikje apart gesnipperd)
  • Sjalot, fijngehakt 0.50
  • Kastanjes, grof gehakt 100 g
  • Takjes rozemarijn 1
  • Olijfolie 1 el
  • Boter 1 el
  • Balsamicoazijn 2 el
  • Nootmuskaat 0.50 tl
  • Peterselie
  • Zout, peper
  • Keukentouw
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Konijnenruggen, uitgebeend 1
  • Stronkjes witloof, gesnipperd 4 (1 strikje apart gesnipperd)
  • Sjalot, fijngehakt 0.50
  • Kastanjes, grof gehakt 100 g
  • Takjes rozemarijn 1
  • Olijfolie 1 el
  • Boter 1 el
  • Balsamicoazijn 2 el
  • Nootmuskaat 0.50 tl
  • Peterselie
  • Zout, peper
  • Keukentouw