Konijnenrug met witloofpuree | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Konijnenrug met witloofpuree

Voorbereiding 10 min.
Kook 90 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 90 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Smelt wat boter in een pan en bak de konijnenruggen langs alle kanten goudbruin op een zacht vuur. Kruid met peper en zout, voeg de bloem toe en meng met een houten lepel. Fruit de spekjes en de uien in een pot met dikke bodem, op een hoog vuur. Voeg er de konijnenruggen bij en deglaceer daarna met bier. Overgiet met de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook, kruid met peper en zout, zet het vuur lager en laat 1 u sudderen.
  2. Was, schil en kook de aardappelen 10 min. in licht gezouten water. Maak er puree van en hou apart.
  3. Was en hak het witloof grof. Fruit 10 min in een pan met 1 el gesmolten boter. Meng deze bereiding onder de aardappelpuree, voeg een klontje boter toe en bind indien nodig met wat warme melk. Kruid af met peper, zout en de nootmuskaat en dien op met de konijnenruggen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Konijnenruggen
  • Bloem 0.50 el
  • Spekjes 50 g
  • Uien, fijngehakt
 1
  • Bruin bier, type Leffe 100 ml
  • Gevogeltebouillon 200 ml
  • Kruidentuiltje
 0.50
  • Aardappelen
 250 g
  • Stronken witloof 1
  • Boter
  • Melk
  • Nootmuskaat, peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Konijnenruggen
  • Bloem 0.50 el
  • Spekjes 50 g
  • Uien, fijngehakt
 1
  • Bruin bier, type Leffe 100 ml
  • Gevogeltebouillon 200 ml
  • Kruidentuiltje
 0.50
  • Aardappelen
 250 g
  • Stronken witloof 1
  • Boter
  • Melk
  • Nootmuskaat, peper, zout