Cailles farcies au pain d’épices et aux figues séchées | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Cailles farcies au pain d’épices et aux figues séchées

Cailles farcies au pain d’épices et aux figues séchées

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling: meng de peperkoekblokjes met het kippengehakt, het ei, de rozijnen, de vijgenblokjes en de dragonblaadjes. Vul de kwartels met dit mengsel.
  2. Schik de kwartels in een ovenschaal en zet 40 min. in de oven terwijl je het vlees regelmatig bevochtigt met het bakvocht. Haal de kwartels uit de oven en hou warm.
  3. Doe de sjalot en de selder in de ovenschaal. Bevochtig met de bouillon, giet er een scheut cognac bij en deglaceer de aanbaksels. Laat indikken op een zacht vuur en klop de saus op met de boter. Overgiet de kwartels met de saus en versier met een takje tijm. Serveer met gesmoord witloof, verse vijgen en aardappelpuree.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kwartels, leeggehaald
  • Zeezout, peper

Voor de vulling:

  • Plakken peperkoek, in blokjes 2
  • Kippengehakt 100 g
  • Ei 1
  • Rozijnen 15 g
  • Gedroogde vijgen, in blokjes 3
  • Enkele blaadjes verse dragon

Voor de saus:

  • Grote sjalot(ten), grof gehakt 1
  • Takje selder 0.50
  • Kippenbouillon 50 ml
  • Cognac 5 ml
  • Boter 20 g
  • Takje(s) tijm 1
  • Peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kwartels, leeggehaald
  • Zeezout, peper

Voor de vulling:

  • Plakken peperkoek, in blokjes 2
  • Kippengehakt 100 g
  • Ei 1
  • Rozijnen 15 g
  • Gedroogde vijgen, in blokjes 3
  • Enkele blaadjes verse dragon

Voor de saus:

  • Grote sjalot(ten), grof gehakt 1
  • Takje selder 0.50
  • Kippenbouillon 50 ml
  • Cognac 5 ml
  • Boter 20 g
  • Takje(s) tijm 1
  • Peper, zout