Kwartels in spekjasje met raapjes en krielaardappelen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kwartels in spekjasje met raapjes en krielaardappelen

Kwartels in spekjasje met raapjes en krielaardappelen

Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kwartels aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. Leg op elke kwartel 2 blaadjes salie en verpak ze in 2 sneetjes spek. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er een paar druppels olijfolie over. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 min in de oven. Verwijder de folie, voeg de pastis toe en bak nog 5 min. Giet het braadvocht door een zeef, voeg er een scheutje water aan toe en breng aan de kook. Roer er de room en de bieslook door en kruid met zout en peper. Bind eventueel met een beetje maïsbloem.
  2. Snij de raapjes in blokjes en stoof ze 2 min in een pan met dikke bodem in 2 el hete olijfolie. Voeg de bouillon toe en laat sudderen tot de raapjes beetgaar zijn. Kruid met zout en peper.
  3. Kook intussen de krielaardappelen gaar. Snij ze dan in stukken en bak ze kort in olijfolie. Kruid met zout en peper. Schep de aardappeltjes op de borden, samen met de raapjes en 2 kwartels. Nappeer met een lepel saus en werk af met tuinkers.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kwartels 4
  • Blaadjes salie 8
  • Sneetjes spek 8
  • Olijfolie
  • Pastis 2.5
  • Room 1.5 el
  • Bieslook, gehakt 1 el
  • Raapjes 250 g
  • Groentebouillon 65 ml
  • Bakje tuinkers 0.50
  • Krielaardappelen 175 g
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kwartels 4
  • Blaadjes salie 8
  • Sneetjes spek 8
  • Olijfolie
  • Pastis 2.5
  • Room 1.5 el
  • Bieslook, gehakt 1 el
  • Raapjes 250 g
  • Groentebouillon 65 ml
  • Bakje tuinkers 0.50
  • Krielaardappelen 175 g
  • Zout, peper