Saltimbocca van fazant met appelen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Saltimbocca van fazant met appelen

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel en snipper de sjalot. Snij de appel in 8 stukken en verwijder het klokhuis. Kruid de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Verpak in spek.
  2. Laat de boter smelten in een braadpan en bak het vlees 6 à 8 min op een matig vuur. Keer het halfweg om. Haal het vlees uit de pan en hou het warm onder een vel aluminiumfolie op een bord.
  3. Fruit de sjalot 1 min in dezelfde pan. Voeg de stukken appel en de anijs toe en laat 4 min bakken op een matig vuur. Strooi er de suiker bij en roer geregeld om, tot de stukken appel bruin bakken. Giet er de cider bij en laat op een matig vuur 2 min mee warmen. Dien de fazant op met de appelen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sjalot 0.50
  • Appel (Jonagold) 0.50
  • Fazantfilets 200 g
  • Blaadjes salie 4
  • Sneetjes ontbijtspek 4
  • Boter 25 g
  • Stuk(s) steranijs 1
  • Suiker 0.50 el
  • Appelcider 100 ml
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sjalot 0.50
  • Appel (Jonagold) 0.50
  • Fazantfilets 200 g
  • Blaadjes salie 4
  • Sneetjes ontbijtspek 4
  • Boter 25 g
  • Stuk(s) steranijs 1
  • Suiker 0.50 el
  • Appelcider 100 ml
  • Peper

Nutritionele informatie

Pet portie

  • 356 kcal
  • 20,4 g vetten
  • 9,8 g koolhydraten waarvan
  • 9,3 g suikers
  • 1,5 g vezels
  • 28,9 g eiwitten