Wortelstamppot met gehaktballen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Wortelstamppot met gehaktballen

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water. Fruit de sjalotten in wat boter. Voeg de geraspte wortelen, laurier en tijm toe. Laat zo zachtjes 10 min stoven.
  2. Giet de aardappelen af en schep ze bij de wortelen. Pureer ze grof, meng er de mosterd onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met de bieslook.
  3. Fruit de ui voor de saus in wat boter. Voeg alle overige ingrediënten toe en laat 5 min pruttelen. Bak de gehaktballen goudbruin in wat boter op een laag vuur. Serveer met de wortelstamppot en de saus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Gehaktballen 4
  • Aardappelen, geschild 300 g
  • Wortelen, geraspt 350
  • Gehakte bieslook 1 el
  • Boter
  • Sjalotten, gesnipperd 1
  • Takjes tijm
  • Laurierblad 0.50
  • Flinke el mosterd 0.50 el
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Boter
  • Tomaten uit blik 75 g
  • Water 1 el
  • Azijn 1 el
  • Kketchup 1.5 el
  • Bruine suiker 35 g
  • chilipoeder 0.25 tl
  • Worcestersaus 1 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Gehaktballen 4
  • Aardappelen, geschild 300 g
  • Wortelen, geraspt 350
  • Gehakte bieslook 1 el
  • Boter
  • Sjalotten, gesnipperd 1
  • Takjes tijm
  • Laurierblad 0.50
  • Flinke el mosterd 0.50 el
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Boter
  • Tomaten uit blik 75 g
  • Water 1 el
  • Azijn 1 el
  • Kketchup 1.5 el
  • Bruine suiker 35 g
  • chilipoeder 0.25 tl
  • Worcestersaus 1 el