Zweedse gehaktballetjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zweedse gehaktballetjes

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng in een kom de twee soorten gehakt. Kruid met zout en peper en voeg dan de dille, de venkelzaadjes, het ei en het paneermeel toe. Kneed zorgvudig met vochtige handen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en rol ongeveer 20 balletjes van het mengsel.
  2. Bak de balletjes op een matig vuur goudbruin in 1 el olie.
  3. Verwarm op een matig vuur de veenbessen in een pannetje met de rietsuiker en dien op bij de balletjes. Werk af met een takje peterselie.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rundergehakt 100 g
  • Varkensgehakt 100 g
  • Bosje verse dille, fijgehakt 0.25
  • Venkelzaadjes 1 tl
  • Ei, lichtjes losgeklopt 1
  • Paneermeel 40 g
  • Diepgevroren veenbessen 125 g
  • Rietsuiker 1 el
  • Peterselie
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rundergehakt 100 g
  • Varkensgehakt 100 g
  • Bosje verse dille, fijgehakt 0.25
  • Venkelzaadjes 1 tl
  • Ei, lichtjes losgeklopt 1
  • Paneermeel 40 g
  • Diepgevroren veenbessen 125 g
  • Rietsuiker 1 el
  • Peterselie
  • Zout, peper