Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de butternut in de lengte in tweeën en verwijder de pitten en vezels. Kruid de helften met zout en peper en leg ze met het snijvlak naar beneden op de bakplaat. Bak 40 à 45 min in de oven, tot het vruchtvlees mals is.
Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met zout en peper en rol er balletjes van. Verhit een beetje olijfolie in een stoofpan en bak de balletjes rondom bruin. Zet ze opzij. Maak de uiensaus: fruit de uien en knoflook glazig in wat olijfolie in dezelfde pan. Voeg de suiker en het bouillonblokje toe, blus met een beetje water en leg de balletjes terug in de pan. Zet een deksel op de pan en laat op een laag vuur sudderen.
Laat de helften butternut afkoelen en schep er dan met een lepel het vruchtvlees uit. Mix het tot gladde puree, kruid die met zout en peper en hou warm. Snij de champignons in schijfjes en bak die in dezelfde pan op een hoog vuur goudbruin. Kruid met zout en peper. Serveer de pompoenpuree met de gefrituurde champignons en de balletjes met zoete uiensaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
454 kcal
Vetten
27 g
koolhydraten
14 g
waarvan suikers
9,6 g
vezels
5,1 g
Eiwitten
36 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.