Maak eerst de vulling. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de blokjes pompoen, de rode ui, de knoflook en de citroen over een bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en strooi er zout, peper, komijn en paprikapoeder over. Rooster 25 min in de oven, tot de groenten mals zijn. Haal ze uit de oven en voeg de gedroogde pruimen en de kastanjes toe. Meng, kruid met zout en peper en zet opzij.
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Snij de rode kool in plakken van 1 cm en verdeel die over een bakplaat. Besprenkel met de balsamicoazijn, 2 el olijfolie en agavesiroop. Strooi er de kruiden, de espelettepeper, zout en peper over en meng. Dek de plaat af en rooster ongeveer 30 min in de oven.
Snij het gebraad horizontaal voldoende open om het te kunnen openleggen. Beleg het met de vulling, rol op en knoop goed dicht met keukentouw. Leg het vervolgens in een stoofpan met 2 el olijfolie en een klontje boter en bak rondom bruin op een matig vuur. Zet het daarna 20 à 30 min in de oven. Kook intussen de krieltjes 5 min in water en giet ze af. Haal de rollade uit de pan zodra hij klaar is en hou warm. Bak de uitgelekte krieltjes bruin in dezelfde pan, op een matig vuur. Zet tot slot de plakken rode kool 5 à 10 min onder de ovengrill. Leg de rollade op een serveerschaal, bestrooi met wat verse oregano en serveer met de krieltjes en de gekaramelliseerde rode kool.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
789 kcal
Vetten
48 g
koolhydraten
39 g
waarvan suikers
13 g
vezels
11 g
Eiwitten
49 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.