Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe, en bak ze 5 à 7 min al roerend op een matig vuur. Voeg de knoflook en de peterselie toe en laat kort meebakken. Kruid met zout en peper en hou warm. Meng in een kom het uitgeknepen brood met het hertenvlees, de mosterd en de geraspte appel. Doe deze bereiding bij de champignons en voeg 2 losgeklopte eieren toe. Kruid met zout en peper en meng tot een homogene massa.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op het werkvlak. Vorm een cilinder van het hertenmengsel en leg die in het midden van het bladerdeeg. Plooi dat rond de vulling zodat die helemaal verpakt is. Las de uiteinden van het deeg zorgvuldig dicht met behulp van een beetje water. Maak met een scherp mes 3 insnijdingen in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen. Klop de eidooier los en borstel over het deeg. Bak 40 min in de oven.
Bestrooi met tijm en serveer met een rucolasalade erbij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
706 kcal
Vetten
36 g
koolhydraten
30 g
waarvan suikers
5,7 g
vezels
3,4 g
Eiwitten
64 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.