Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 4 min. Spoel ze meteen onder koud water en zet ze opzij.
Blancheer spruitjes in water met een snuifje sodabicarbonaat. Zo behouden ze hun frisse groene kleur tijdens de bereiding.
Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een braadpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit nu de ui en de knoflook in dezelfde pan. Voeg de pijnboompitten toe en laat ze kort kleuren. Voeg de room en de helft van de geraspte kaas toe en kruid met nootmuskaat, zout en peper. Schep de spekblokjes en de spruitjes door deze bereiding en meng grondig.
Schep alles in een gratineerschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas en met de tijm. Bak 20 min in de oven en serveer meteen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
455 kcal
Vetten
36 g
koolhydraten
8,4 g
waarvan suikers
7,1 g
vezels
11 g
Eiwitten
20 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.