Snij elk kropje witloof in de lengte in tweeën en verwijder het bittere kontje. Laat 25 g boter smelten in een pan met zware bodem en leg er het witloof in. Kruid met zout en peper en laat op een laag vuur 20 min sudderen met het deksel op de pan. Draai halfweg het witloof om en zet daarna opzij.
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de suiker op een laag vuur smelten in een pannetje en roer niet tot de suiker karamel is geworden. Beboter 4 individuele taartvormpjes en schik er de halve kropjes witloof in, met het snijvlak naar beneden. Giet er de karamel over en dek elk vormpje af met bladerdeeg. Bak 20 min in de oven, tot de taartjes goudbruin en knapperig zijn.
Haal de taartjes uit de oven en kantel ze heel voorzichtig op de borden (opgelet: de karamel is heet!). Bestrooi de taartjes met verkruimelde feta en tijm en serveer met de sla, op smaak gebracht met olijfolie, zout en peper.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
890 kcal
Vetten
58 g
koolhydraten
72 g
waarvan suikers
31 g
vezels
6.6 g
Eiwitten
16 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.