Witloof-tatintaart | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Witloof-tatintaart

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij elk kropje witloof in de lengte in tweeën en verwijder het bittere kontje. Laat 25 g boter smelten in een pan met zware bodem en leg er het witloof in. Kruid met zout en peper en laat op een laag vuur 20 min sudderen met het deksel op de pan. Draai halfweg het witloof om en zet daarna opzij.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de suiker op een laag vuur smelten in een pannetje en roer niet tot de suiker karamel is geworden. Beboter 4 individuele taartvormpjes en schik er de halve kropjes witloof in, met het snijvlak naar beneden. Giet er de karamel over en dek elk vormpje af met bladerdeeg. Bak 20 min in de oven, tot de taartjes goudbruin en knapperig zijn.

  3. Haal de taartjes uit de oven en kantel ze heel voorzichtig op de borden (opgelet: de karamel is heet!). Bestrooi de taartjes met verkruimelde feta en tijm en serveer met de sla, op smaak gebracht met olijfolie, zout en peper.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 890 kcal
Vetten 58 g
koolhydraten 72 g
waarvan suikers 31 g
vezels 6.6 g
Eiwitten 16 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

In het winkelwagentje

  • Witloof 400 g
  • Porties bladerdeeg 1
  • Feta 75 g
  • Enkele takjes tijm
  • Gemengde sla g

In de voorraadkast

  • Suiker 50 g
  • Olijfolie 1.5 el
  • Boter 2 el
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

In het winkelwagentje

  • Witloof 400 g
  • Porties bladerdeeg 1
  • Feta 75 g
  • Enkele takjes tijm
  • Gemengde sla g

In de voorraadkast

  • Suiker 50 g
  • Olijfolie 1.5 el
  • Boter 2 el
  • Peper
  • Zout