Vorm eerst de taartbodem: rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Beboter een springvorm van 18 cm diameter en bestuif met bloem. Bekleed met het deeg, snij het teveel weg, prik het deeg in met een vork en bestrooi met het amandelpoeder.
Maak nu de vulling. Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de blokjes appel en peer met het citroensap. Laat de boter met de suiker smelten in een pannetje. Zet van het vuur, laat tot lauw afkoelen en roer er dan de eidooiers onder. Meng goed en giet in een grote schaal. Schep er de blokjes appel en peer onder en giet deze bereiding over de taartbodem. Bak 20 à 25 min in de oven.
Verwarm in een pannetje het water en de confituur, laat kort koken en zeef. Haal de taart uit de vorm en strijk er het confituurmengsel over. Bestrooi tot slot met bloemsuiker.
Door een taart te napperen met abrikozenconfituur, doe je het gebak glanzen zonder de smaak te veranderen. Bovendien zorg je er zo voor dat het fruit niet oxideert of uitdroogt.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
255 kcal
Vetten
13 g
koolhydraten
32 g
waarvan suikers
21 g
vezels
1,8 g
Eiwitten
3,2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
6Personen
Voor de taartbodem
Kruimeldeeg0.33
Amandelpoeder0.67
el
Voor de vulling
Jonagold-appelen, geschild en in kleine blokjes0.67
Durondeau-peer, geschild en in kleine blokjes0.33
Citroen0.17
Zachte boter13
g
Kristalsuiker20
g
Eidooiers0.67
Voor de afwerking
Water0.33
el
Abrikozenconfituur0.67
el
Bloemsuiker0.67
el
Ingrediënten voor:
6Personen
Voor de taartbodem
Kruimeldeeg0.33
Amandelpoeder0.67
el
Voor de vulling
Jonagold-appelen, geschild en in kleine blokjes0.67