-
Verhit de olijfolie in een stoofpot. Fruit de ui en de knoflook op een zacht vuur. Giet er de bloemkoolroosjes bij en laat 5 min bakken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Giet de bouillon over de groenten, zet het deksel op de pot en laat 20 à 30 min sudderen.
De soep is te vloeibaar ? Haal het deksel van de pot en laat indikken op een laag vuur.
-
Mix de soep met de room tot een zachte velouté. Kruid bij indien nodig. Bestrooi met de rest van de geroosterde bloemkoolroosjes en enkele grijze garnalen.
Om je bloemkool-velouté te pimpen
Je kan ook soep maken van geroosterde groenten ! De gekaramelliseerde bloemkoolroosjes zullen een nog intensere smaak geven. Schik de bloemkoolroosjes, de ui en de volledige tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster 20 min in de oven op 190 °C. Pel de tenen knoflook en mix ze samen met de groenten, de bouillon en de room tot een zijdezachte soep.