Bloemkoolvelouté | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Bloemkoolvelouté

Voorbereiding 10 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Fruit de ui en de knoflook op een zacht vuur. Giet er de bloemkoolroosjes bij en laat 5 min bakken. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Giet de bouillon over de groenten, zet het deksel op de pot en laat 20 à 30 min sudderen.

    De soep is te vloeibaar ? Haal het deksel van de pot en laat indikken op een laag vuur.
  3. Mix de soep met de room tot een zachte velouté. Kruid bij indien nodig. Bestrooi met de rest van de geroosterde bloemkool­roosjes en enkele grijze garnalen.

Om je bloemkool-velouté te pimpen Je kan ook soep maken van geroosterde groenten ! De gekaramelliseerde bloemkoolroosjes zullen een nog intensere smaak geven. Schik de bloemkoolroosjes, de ui en de volledige tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster 20 min in de oven op 190 °C. Pel de tenen knoflook en mix ze samen met de groenten, de bouillon en de room tot een zijdezachte soep.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 187 kcal
Vetten 14 g
koolhydraten 5,9 g
waarvan suikers 5,5 g
vezels 5,8 g
Eiwitten 5,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Olijfolie 0.5 el
  • Grote ui, gesnipperd 0.5
  • Tenen knoflook, geperst 1.5
  • Bloemkool, in roosjes 0.5
  • Groentebouillon 0.5 l
  • Room 100 ml
  • Grijze garnalen 4 el
  • Peper en zout

Om je recept te pimpen

  • Gesnipperde ui 0.5
  • Volledige tenen knoflook 1.5
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Olijfolie 0.5 el
  • Grote ui, gesnipperd 0.5
  • Tenen knoflook, geperst 1.5
  • Bloemkool, in roosjes 0.5
  • Groentebouillon 0.5 l
  • Room 100 ml
  • Grijze garnalen 4 el
  • Peper en zout

Om je recept te pimpen

  • Gesnipperde ui 0.5
  • Volledige tenen knoflook 1.5
  • Olijfolie
  • Peper en zout