Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak in een schaal de bananen fijn met een vork en voeg de olijfolie en de amandelmelk toe. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, bakpoeder, bruine suiker, kaneel en zout. Schep er het bananenmengsel onder en daarna de chocoladedruppels.
Bekleed een taartvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak 1 u in de oven. Controleer of het deeg gaar is door er met de punt van een mes in te prikken: als die er droog weer uitkomt, is de taart klaar. Laat volledig afkoelen en haal dan pas uit de vorm.
Klop de boter met de roomkaas en de bloemsuiker 5 à 10 min op tot een glad, licht glazuur. Nappeer er de taart mee en versier met de walnoten en de schijfjes banaan.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
473 kcal
Vetten
19 g
koolhydraten
67 g
waarvan suikers
42 g
vezels
3,7 g
Eiwitten
6,7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.